Válaszfal hangszigetelés

Beépítési útmutató
A szerelt válaszfal akusztikai léghanggátlása a szerkezeti kialakítástól függően (profilszélesség, hangszigetelőanyag vastagsága, gipszkarton rétegszáma-súlya, csatlakozó szerkezetek-hanghidak) szimpla bordaváz esetén eléri a 43-56 dB közötti tartományt.

 

1.

Válaszfal tartószerkezetének rögzítése
Első lépésben ragasszuk fel az öntapadó hangszigetelő szivacs csíkot az UW-profilok aljára. Ezután rögzítsük a vízszintes UW-profilokat a padlóhoz és a mennyezethez dübelek segítségével, majd helyezzük el a függőleges CW-profilokat a gyártói utasítások szerint.

 

2.

URSA hangszigetelő anyag elhelyezése
A tartószerkezet egyik oldalára a függőleges CW-profilokra csavarok segítségével rögzítjük a gipszkarton borítást. Ezt követi az installációs (elektromos, épületgépészeti stb.) vezetékek elhelyezése: a függőleges bordákon való átvezetést perforációk segítik. Helyezzük el az URSA hangszigetelő anyagot, mely lehet tekercses és táblás kiszerelésű. Szélességük alkalmazkodik a szokásos függőleges bordavázak osztásához: 600 és 625 mm. Táblás terméknél a toldásoknál szorosan illesszük egymáshoz a szigetelőanyagot. Akusztikailag javasolt a bordaváz teljes kitöltése, amennyiben ez mégsem teljesül, úgy az anyag megfelelő rögzítéséről a rendszerhez való függesztők (tüskék) segítésével szükséges gondoskodni.

3.

 

Másik oldali gipszkarton borítás rögzítése
A munkálatok utolsó fázisa a gipszkarton burkolat függőleges CW-profilokra – gyártói utasítások szerint – történő felcsavarozása.

 

Ajánlott termékek:
URSA TWF 1
URSA TWF FONO
URSA TWP 1
URSA TWP SILENTIO

 

Termékleírás:
Nyomással nem terhelhető, könnyen vágható, egyszerűen beépíthető sárga színű termék, mely kiválóan alkalmas szerelt válaszfalak akusztikai szigetelésére hangelnyelési és hanggátlási célból.

Termékazonosító kód CE szerint:
MW-EN-13162-T3/T2-DST(+)-MU1-AFr5
Áramlási ellenállás: AFri ≥ 5 kPa s/m 2
Előnyök:
»» kiváló hő- és hangszigetelő
»» nem éghető (A1)
»» tűz hatására nem csepeg és nem fejleszt füstöt
»» páratechnikailag nyitott szálszerkezetű (páraáteresztő)
»» méret- és formatartó
»» könnyen vágható, alakítható
»» beépítése során minimális hulladék keletkezik
»» egészségre ártalmatlan (RAL-jelzés)
»» környezetre veszélytelen

Vélemény, hozzászólás?